Biografie Yannick Lips


Yannick Lips maakte al vroeg kennis met muziek en na 2 voorbereidende jaren, werd hij op 8 jarige leeftijd ingeschreven in de muziekschool van Koksijde (en later in Veurne).

Na 1 jaar notenleer koos hij voor trompet, het instrument dat hij nog steeds verkiest. Onder leiding van Lieven Maertens kon Yannick in juni 2002 zijn opleiding in de muziekacademie afsluiten met grootste onderscheiding. Hij kreeg hiervoor de gouden stadsmedaille van Veurne, naast de zilveren die hij vroeger al in ontvangst mocht nemen.

Op 14 jaar werd hij vast lid van de Kortrijk Brass Band. Hij begon als 3e cornet en geleidelijk klom hij op. Na 4 jaar werd hij principal.

Yannick nam ook al deel aan heel wat toernooien. Bij zijn debuut op het solistentoernooi van de Vlaamse Brass Band Federatie in 2000 werd hij meteen nationaal kampioen (in de categorie 12 - 18) en won er ook een cornet.
Hij werd al twee keer provinciaal kampioen en 2 keer eindigde hij tweede in het nationale solistentoernooi van het Muziekverbond.
In 2002 werd hij finalist van Axion Classics (vroeger "Pro Civitate").

Daarnaast is Yannick nu al ruim 6 jaar lid van de koninklijke gemeentelijke harmonie van Koksijde. In oktober 2002 begon hij met de studies burgerlijk ingenieur aan de Rijksuniversiteit van Gent.