Kortrijk Brass Band

De Kortrijk Brass Band staat garant voor kwalitatief hoogstaande koperklanken. Het repertoire van het orkest omvat een heel breed spectrum gaande van werk met een hoge entertainende factor, filmmuziek en bewerkingen van klassieke meesterwerken tot het originele brassband repertorium waarbij er ruim aandacht is voor werk van eigen bodem.

Onder leiding van dirigent Ward de Ketelaere en met de artistieke steun van Lieven Maertens, die zijn ruime ervaring steeds ten dienst stelt van de band, wil de KBB op een consistente manier muziek aanbieden van het hoogste niveau. Die kwaliteit wordt gebracht door getalenteerde muzikanten uit de ruime regio die allen gefascineerd zijn door de klankkleur van de brassband.

Op artistiek gebied is de Kortrijk Brass Band thuis in diverse domeinen. Het traditionele repertoire wordt regelmatig doorbroken door samenwerkingen met solisten en/of groepen uit andere muzikale genres en door het creëren van nieuw werk voor brassband. Een recent hoogtepunt was ongetwijfeld het concert met de internationale hoornsolist Arkady Shilkloper (RUS). Daarnaast gaat de aandacht ook uit naar het in het voetlicht plaatsen van onze solisten. Naast deze concerten profileert de band zich ook op het allerhoogste niveau binnen de brassbandwereld in Vlaanderen en daarbuiten en nemen zij op regelmatige basis deel aan (inter)nationale wedstrijden.

De Kortrijk Brass Band is inzetbaar voor concerten met een focus op het entertainende programma, voor academische zittingen, avondvullende concertprogramma’s en concerten in het licht van een specifiek thema zoals film, folk, brassband en orgel, nieuwe muziek… Educatieve programma’s op maat van scholen en muziek-educatieve organisaties behoren eveneens tot de mogelijkheden.

KORTRIJK BRASS KWARTET
Bent u op zoek naar iets kleinschaliger voor het opluisteren van recepties, huwelijken, academische zittingen, feestelijke achtergrondmuziek,... dan bent u aan het juiste adres bij het kwartet van de band.
Dit kwalitatief hoogstaand kwartet beschikt over een heel divers repertoire voor uiteenlopende opdrachten.  Voor meer info, contacteer kwartet@kortrijkbrassband.be

Provincie West-Vlaanderen