Kortrijk Brass Band

De Kortrijk Brass Band is een orkest bestaande uit 30 kopers en slagwerk. De band werd opgericht in 1976. In 2012 nam Ward de Ketelaere de fakkel over van Lieven Maertens om deze groep enthousiaste liefhebbers van kopermuziek, studenten en enkele professionelen te begeleiden in hun zoektocht naar muzikaal hoogstaande activiteiten, concerten en wedstrijden. Een aantal recente hoogtepunten zijn daarbij The Armed Man, concerten met koor, theatergroepen, Arkady Shilkloper enz.

Dirigent Ward de Ketelaere is actief als freelance percussionist in diverse gerenommeerde orkesten zoals het Brussels Philharmonic, De Munt, Antwerp Philharmonic Orchestra en ensembles zoals Bl!ndman, Nadar, Hij is tevens dirigent van Brassband St-Cecilia Steendorp en Delta Brass in Nederland.

De band speelt onder zijn leiding een repertoire waarin aandacht is voor hedendaagse, jonge componisten uit binnen- en buitenland, cross-over, solowerken en het klassieke wedstrijd- en concertrepertoire.KORTRIJK BRASS KWARTET
Bent u op zoek naar iets kleinschaliger voor het opluisteren van recepties, huwelijken, academische zittingen, feestelijke achtergrondmuziek,... dan bent u aan het juiste adres bij het kwartet van de band.
Dit kwalitatief hoogstaand kwartet beschikt over een heel divers repertoire voor uiteenlopende opdrachten.  Voor meer info, contacteer kwartet@kortrijkbrassband.be

Provincie West-Vlaanderen